رئیس بنیاد ملی نخبگان:
حمایت از شرکتهای دانشبنیان، حمایت از استعدادهای برتر و نخبه کشور است
حمایت از شرکتهای دانشبنیان یعنی حمایت از جوانانی که جزء استعدادهای برتر و نخبه کشور هستند و این کار به معنای تحقق واقعی توسعه علمی و دانشی کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ تفاهمنامه همکاری 4 جانبه اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش بنیان به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان میان معاونت علمی و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی و شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمهدولتی با هدف تعیین چارچوبهای کلی همکاری در راستای تحقق اقتصاد دانشبنیان و اجرایی سازی ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان در همکاری بانکها با نهادهای حوزه فناوری و نوآوری به امضا رسید.
ستاری در این مراسم با اشاره به اینکه ایجاد برج های فناوری در کشور ضروری است، گفت: این برج ها محلی برای شناسایی استعدادها، شرکت های دانش بنیان و سرمایهگذاران است و تمرکزی ملی در این حوزه محسوب می شود. یکی از بزرگ ترین مشکلات ما در زیست بوم فناوری و نوآوری موضوع سرمایه گذاری است و اینکه سرمایه گذاران چندان رغبتی برای ورود به این حوزه نداشتند اما با رفع برخی نواقص و موانع که در قانون جهش تولید دانش بنیان دیده شده است؛ این موانع با همکاری نهادهای مرتبط رفع خواهد شد.
وی ادامه داد: مثلا از همان ابتدا سعی داشتیم که چند بانک فعال در زیست بوم فناوری و نوآوری را به بورس وارد کنیم اما موانع قانونی مانع این کار شد و این بانک ها با مشکلات جدی روبرو شدند. اما امروز این رویکرد تغییر کرده و موانع تا حدودی مرتفع شده و در تلاشیم تا روند فعالیت شرکت های دانش بنیان را تسهیل کنیم. به ویژه در حوزه های راهبردی و مهمی چون دارو که ارزش افزوده بالایی برای کشور دارند و می توانند نیازهای کشور را به شکل بومی و تخصصی پاسخ دهند.
به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، حمایت از شرکت های دانش بنیان یعنی حمایت از جوانانی که جزء استعدادهای برتر و نخبه کشور هستند و این کار به معنای تحقق واقعی توسعه علمی و دانشی کشور است. باید تلاش کنیم مشکلات را از سر راه فعالیت این نیروهای دانشی برداریم. باید سعی کنیم ریسک سرمایه گذاری در این حوزه را کاهش دهیم که اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان یکی از بهترین راهکارهایی است که در این زمینه داریم.
وی با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان؛ بیان کرد: این قانون می تواند تا حد زیادی موانع تولید و توسعه علمی کشور را مرتفع کند. اما این کار نیازمند همکاری همه جانبه همه نهادهای مرتبط است. البته بخشی از مشکلات آنها با سرمایه گذاری های کوچک و محدود هم قابل رفع است.
نظر دهید