معاون سرآمدان بنیاد ملی نخبگان:
همایش ملی گفتگوی نخبگان مقطعی نیست.
کیخا با بیان اینکه همایش ملی گفتوگوی نخبگان یک رویداد مقطعی نیست، گفت: این همایش افتتاحیه طرح ملی گفتگوی نخبگان است به این معنا که نظرات نخبگان را جویا شده و ضمن ایجاد فضای گفتوگو، ایدهها را به اجرا برساند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست خبری نخستین همایش ملی گفتگوی نخبگان با حضور سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، جواد وزیری مشاور حکمرانی وزیر کشور، یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان و جمعی از اصحاب رسانه در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
در این نشست یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، ضمن تسلیت شهادت جمعی از هموطنان در حادثه تروریستی کرمان، درباره برگزاری اولین همایش ملی گفتگوی نخبگان بیان کرد: سند راهبردی کشور در امور نخبگان مهمترین سند کشور در امور نخبگان است که اوایل دهه 90 مصوب شد و عملا رویکردهای نخبگان در این سند طرحریزی شده است.
وی ادامه داد: مخاطب بنیاد ملی نخبگان تا به امروز نخبگان به عنوان فرد بودند. در همین راستا نیز سیزده دوره همایش ملی نخبگان برگزار شده و بنیاد متولی همایش بوده است. اما این اولین باری است که مخاطب ما اجتماعات نخبگانی هستند و انشاالله در سالهای آتی نیز ادامه خواهد یافت.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: در خصوص تشکیل هیئتهای اندیشهورز بنیاد ملی نخبگان باید طراحی صورت میگرفت که به انسجام فعالیت های این هیئت ها منجر شود که برگزاری این همایش با همراهی وزارت کشور و با حضور تعدادی از هیئت های اندیشه ورز از سراسر کشور، در همین راستا در دستور کار قرار گرفت تا محتوای تولید شده در این هیئت ها به سطح حکمرانی و نهادهای سیاستگذار برسد.
کیخا با بیان اینکه حاکمیت برای بهرهمندی از توان اجتماعات نخبگانی در حکمرانی تاکید دارد، گفت: هر هیئت اندیشه ورزی در استانها شکل میگیرد، حکم آن توسط استاندار زده میشود. بنابراین نهاد بهرهبردار در این همایش همکاری دارد تا ضمانت اجرایی در خصوص مصوبات هیئت ها ایجاد شود.
کیخا با بیان اینکه همایش ملی گفتوگوی نخبگان یک رویداد مقطعی نیست، افزود: این همایش افتتاحیه طرح ملی گفتگوی نخبگان است به این معنا که نظرات نخبگان را جویا شده و ضمن ایجاد فضای گفتوگو، ایدهها را به اجرا برساند. این محتواها از کل کشور تجمیع، ارزیابی، کیفیت سنجی شده و در نهایت به نهاد تصمیمگیر که میتواند مجلس، قوه قضاییه و ... باشد، خواهد رسید.
زیست بوم اندیشهورزی در کشور تقویت میشود
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه سعی کردیم زیست بوم اندیشهورزی را در کشور تقویت کنیم، گفت: خانه اندیشهورزان به عنوان سکوی اندیشکدهها نقطه اتصال با بنیاد است و وزارت کشور نیز حامی و نهاد سفارشدهنده است. امید داریم تا بعد از همایش هیئتها با قوت تشکیل شوند و خانه اندیشه ورزان نیز بر این مسئله تاکید دارد. بنا داریم تک تک استانها در هیئتهای اندیشهورز حضور داشته باشند و دورههای توانمندسازی برگزار کنند و در نهایت نیز با کمک بنیاد و سایر نهادها شکلی پایدار به خود بگیرند.
وی اظهار کرد: خاستگاه معاونت علمی تا به امروز حمایت از شرکتهای دانش بنیان بوده، اما از امروز قرار است از اندیشهها نیز حمایت شود. بر همین اساس تعامل و همافزایی مستقیمی میان بنیاد و ستاد فناوریهای نرم شکل گرفته است.
کیخا در ادامه در تشریح برنامههای این همایش بیان کرد: دوشنبه 18 دی ماه میزبان بیش از 400 نفر خواهیم بود، نیمی از این افراد هیئتهای اندیشهورزی هستند که در کشور کار خود را شروع کردهاند که از این میان برخی که به تولید محتوا رسیدهاند به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت و باقی نیز افرادی هستند که از اندیشکدهها به ما ملحق خواهند شد. برهمین اساس همایش در نوبت صبح به شکل گفتگومحور و بعدازظهر نیز با حضور مدیران و نماینده استانداران، مسئولان بنیادهای استانی و هیئتهای اندیشه پیش خواهد رفت. در نهایت نیز از تعدادی از هیئتهای اندیشه ورز تقدیر به عمل خواهد آمد.
وی ادامه داد: شعار دولت استفاده از نخبگان است و بنا داریم با این همایش بستر کار تولید ملی را شکل دهیم و ضمن افزایش هیئت های اندیشه ورز در نقاط مورد نیاز در کشور، چالشهای بین رشتهای را نیز به کمک نخبگان مرتفع کنیم.
کیخا سپس با اشاره به سقف حمایت بنیاد ملی از هیئت های اندیشه ورز گفت: اگر طبق ارزیابی ها هیئت مد نظر درجه الف دریافت کند سقف حمایت بنیاد 200 میلیون تومان، سطح ب 120 و در نهایت 80 میلیون تومان است. اما اگر محتوا با کیفیت باشد خود دستگاهها وارد عمل شده و برروی آن سرمایهگذاری خواهند کرد.