خدایگان مطرح کرد:
حمایت از مستعدان و نخبگان با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گسترش مییابد
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه حمایت از مستعدان و نخبگان با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گسترش مییابد، گفت: این وزارتخانه بهعنوان یکی از بزرگترین و مؤثرترین وزارتخانههای کشور، میتواند نقشی کلیدی در تعامل با نخبگان ایفا کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، آیین معرفی پژوهشگران برتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه «پژوهش و فناوری» با حضور احمد میدری وزیر تعاون و سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
سعید خدایگان، قائممقام بنیاد ملی نخبگان در این مراسم ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این برنامه گفت: بسیار خوشحالم که در جمع فرهیختگان، پژوهشگران و نخبگان وزارت کار حضور دارم.
وی با بیان اینکه در ادبیات بنیاد ملی نخبگان، دو تعریف کلیدی وجود دارد؛ گفت: «مستعد برتر» که دارای استعداد ذاتی و اکتسابی است و «نخبه» که در واقع مستعدی است که استعداد بالقوهاش به فعلیت رسیده و اثرگذاری بارزی در جامعه دارد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه به مسیر تبدیل مستعد به نخبه «مسیر نخبگی» میگویند، ادامه داد: تمام برنامههای بنیاد ملی نخبگان در راستای کمک به مستعدان برای تبدیلشدن به نخبه و حفظ و نگهداشت نخبگان در مسیر خدمت به کشور طراحی شده است.
خدایگان با اشاره به شعار بنیاد ملی نخبگان مبنی بر «دانایی، توانایی و ماندگاری» تصریح کرد: بنیاد در تلاش است تا با حمایت و هدایت مستعدان، آنها را در مسیر حل مسائل اولویتدار کشور درگیر کند و به اثرگذاری بیشتری برساند.
وی گفت: در این راستا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهعنوان یکی از بزرگترین و مؤثرترین وزارتخانههای کشور، می تواند نقشی کلیدی در تعامل با نخبگان ایفا کند.
طرح شهید احمدی روشن و شناسایی مسائل اولویتدار استانها
خدایگان با اشاره به طرح هسته های حل مسئله بنیاد گفت: طرح شهید احمدی روشن نمونهای از تلاش برای توانمندسازی مستعدان است. در این طرح، حلقههای حل مسئله در سراسر کشور تشکیل میشود و مسائل اولویتدار استانها شناسایی و با مشارکت نخبگان همان استان حل میشود.
کاهش ناترازیها با مشارکت نخبگان
به گفته قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، هدف از این اقدام، ایجاد ارتباط مستقیم مستعدان با مسائل واقعی کشور و کاهش ناترازیهای موجود در بخشهای مختلف است.
خدایگان با تاکید بر ضرورت همکاری بنیاد ملی نخبگان و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این وزارتخانه با توجه به گستردهگی و تعدد زیرمجموعههای موثر خود، بستری مناسب برای مشارکت با نخبگان و حل مسائل ایشان است.
وی با بیان اینکه نخبگان در اجرای پروژههای خود در بخشهای مختلف به ویژه تأمین اجتماعی با مشکلاتی مواجه میشوند، گفت: برخی از درآمدهای اختصاصی دانشگاهها از طریق ارتباط با صنعت تأمین میشود. اما تأخیر در صدور مفاصاحسابهای مالی، برخی طرحها را با مشکل مواجه کرده و موجب زیان مجریان می شود که تسهیل این امر با مشارکت وزارت تعاون کمک شایانی به نخبگان خواهد کرد.
تاکید بر نقش و توانمندی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حفظ، نگهداشت و بازگشت نخبگان
قائممقام بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به اهمیت جذب و نگهداشت نخبگان در شرایط کنونی گفت: یکی از برنامههای بنیاد، حفظ نخبگان و نیروهای متخصص در داخل کشور است. برنامه دیگر، تشویق افرادی است که برای ادامه تحصیل به خارج رفتهاند تا به کشور بازگردند. یکی از چالشها، مسئله حقوق و دستمزد است که باید به آن توجه ویژه شود. همچنین، ایجاد فضای مناسب برای فعالیت نخبگان، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
خدایگان با بیان اینکه توانمندی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همکاری این وزارتخانه در تسریع و تسهیل روندهای اجرایی طرحهای بنیاد ملی نخبگان میتواند نقشی مؤثر در حفظ، نگهداشت و بازگشت نخبگان ایفا کند، گفت: امیدواریم با طرحهای متنوع بنیاد مانند جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، جذب به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاهها و جذب بهعنوان فناور در شرکتهای دانشبنیان، مشکلات موجود کاهش یابد و خدمات بهتری به نخبگان کشور ارائه شود.
وی در پایان خطاب به حاضران در جلسه گفت: دانایان عزیز، توانا باشید و ماندگار!.