در قالب بازدیدهای علمی، صنعتی و فرهنگی استاد محور بنیاد ملی نخبگان:
دانشجویان دانشگاه یاسوج از ایستگاه برق فشار قوی 400 کیلوولت فیروزآباد یاسوج بازدید کردند.
در ادامه سلسله بازدیدهای علمی، صنعتی و فرهنگی استاد محور بنیاد ملی نخبگان دانشجویان دانشگاه یاسوج از ایستگاه برق فشار قوی 400 کیلوولت فیروزآباد یاسوج بازدید کردند.
ایستگاههای فشار قوی نقشی حیاتی در شبکه های انتقال برق به عهده دارند که به منظور تغییر سطح ولتاژ با بوجود آوردن امکان تغذیه نقاط مختلف و تقسیم انرژی الکتریکی بین آنها مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این بازدید این است که دانشجویان از نزدیک با اجزاء مختلف یک ایستگاه فشار قوی آشنا شوند و ساختار ایستگاه را از نزدیک مشاهده کنند و با سیستم های کنترلی مورد استفاده در ایستگاه های فشار قوی آشنا شوند.
در این بازدید میدانی، دانشجویان از بخش های مختلف ایستگاه فشار قوی و تجهیزات آن دیدن کردند و توضیحاتی پیرامون ساختار کلی ایستگاه، فیدرهای ورودی و خروجی، ساختار شینه بندی ایستگاه، وظایف و نحوه ی عملکرد تجهیزات مختلف شامل برقگیرها، راکتورهای سری، لاینترپها، کلیدهای قدرت، سکسیونرها، ترانسفورماتورهای جریان و ولتاژ، ترانسفورماتورهای اصلی و کمکی، توسط راهبر و کارشناسان ایستگاه برق برای دانشجویان ارائه شد.
نکته قابل توجه در این بازدید میدانی این بود که برخی از این تجهیزات از جمله کلیدهای قدرت و ترانسفورماتورهای قدرت ساخت شرکت های داخلی بودند (کلیدهای قدرت ساخت شرکت پارسسوئیچ و ترانسفورماتورهای قدرت ساخت شرکت ایران ترانسفو) که این موضوع روی تقویت روحیهی خودباوری و استقلال علمی دانشجویان تأثیرگذار بود.
در ادامهی بازدید، دانشجویان به همراه مدیر ایستگاه، ساختمان رله ها و کنترلرهای محلی و باتریخانه ایستگاه را مشاهده و در خصوص انواع رله های موجود در ایستگاه (رله های دیفرانسیل، رله های دیستانس و ...) و نقش آنها در حفاظت ترانسفورماتور قدرت و خطوط انتقال، توضیحاتی اطلاعالت مفیدی کسب کردند.
همچنین، در خصوص سیستم کنترلی ایستگاه که از نوع سیستم کنترل توزیع شده یا DCS میباشد، برای دانشجویان مطالبی ارائه شد و دانشجویان با حضور در اتاق کنترل ایستگاه، از نزدیک با نحوه مانیتورنیگ وضعیت ایستگاه آشنا شدند.
با بازدید از این مرکز و آشنایی دانشجویان با اجزاء مختلف ایستگاه که توسط شرکت های داخلی طراحی و ساخته شدهاند ، ضمن تقویت روحیه خودباوری و استقلال و توانایی علمی در دانشجویان، موجب ترغیب آنان به سمت به تاسیس شرکتهای دانش بنیان با هدف طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت برق کشور شد.
در این بازدید جناب آقای دکتر سعادت جمالی آرند، عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه یاسوج به عنوان استاد راهبر دانشجویان را همراهی نمود.
***
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
https://rubika.ir/kb_bmn1
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید