دهقانی در نخستین دوره جایزه «شیخ مفید» عنوان کرد:
انسانسازی مهمترین مسوولیت دانشگاه/ اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
مبنای مؤلفههای کارشناسی شده، برای دانشجویان تدوین شد تا با در نظر گرفتن این معیارها، دانشجویان بتوانند استادان شایسته را برگزینند.
جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه ارزش جایزه فاخر شیخ مفید به احترام این معلم بزرگ، برای استادان مفید بستهای متنوع از جایزه نقدی، حمایتها و اعتبارات به ارزش 10 میلیارد ریال در سال است، ادامه داد: این جایزه یک هزار امتیازی، متشکل از بسته متنوعی از حمایتها است که استادان برگزیده، بدون هیچ محدودیت و در یک فرآیند کاملاً تسهیل شده، میتوانند حسب نیاز خود از این جایزه در شکلهای مختلفی بهره ببرند.
دهقانی، با بیان اینکه جایزه 10 میلیارد ریالی شیخ مفید، علاوه بر بخش مالی، بستهای شامل 16 حمایت متنوع معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان است، ادامه داد: استادان میتوانند تا 400 امتیاز این جایزه معادل 400 میلیون تومان را مستقیماً به شکل نقدی دریافت کنند. همچنین تسهیلات متنوع دیگری از بسته حمایتی بنیاد نخبگان و معاونت علمی، شامل امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجویان، استفاده از تسهیلات پسا دکتری، فرصت مطالعاتی خارج از کشور، گرنتهای پژوهشی، استفاده از فرصت حضور در کنفرانسها، فرصت بازدیدهای علمی از جمله این ۱۵ تا ۱۶خدمتی است که در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان در قالب یک سبد و به ساده ترین شکل در اختیار ۱۰۰ برگزیده جایزه شیخ مفید قرار خواهد گرفت.
وی با تأکید بر اهمیت نقش انسانسازی و نخبهپروری دانشگاهها، این جایزه را حمایتی در راستای تأکید و اعتلای این فرهنگ دانست و گفت: بر این باور هستم که هیچ کسی مثل استادانی که با شاگردان در تعامل هستند نمیتواند افراد با استعداد و توانمند را شناسایی کرده، پرورش داده و مدیریت کند و به اعتقاد من یکصد نفر از اساتید برگزیده این جمع، حتما بهتر از من، معاون من و هرکس دیگری میتواند دانشجویان شایسته را پرورش داده و تکثیر کنند.
دهقانی در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم یکصد نفر استاد برگزیده فعلی را با نگاه و تربیت شما به ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر افزایش دهیم.