بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1399/10/02 - 13:29
  • - تعداد بازدید: 573
  • - تعداد بازدیدکننده: 400
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دکتر زهیری؛

هر نظام سیاسی باید با زیست بوم و ارزش‌های حاکم بر خود، روش اداره حکومت خود را تعریف کند.

سومین جلسه از سلسله جلسات مجازی «دولت‌سازی اسلامی» با موضوع «کارآمدی دولت‌ها پس از انقلاب» با حضور دکتر علیرضا زهیری برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/عکس‌های سال 99/01.jpg
 

با هدف آشنایی اجتماع نخبگاني با ساختار اداری و همچنین ارزیابی و تحلیی دولت‌ها و میزان کارآمدی آنان پس از نقلاب اسلامی، وبینار گفت و گو محور «کارآمدی دولت‌ها پس از انقلاب» با حضور دکتر علیرضا زهیری عضو هيئت علمي گروه جامعه و سياست دانشنامه امام خميني (ره) برگزار شد.


زهیری گفت: کارآمدی امری نسبی است و نمی‌توانیم بگوییم دولت‌ها کارآمد هستند یا خیر، بلکه باید بگوییم هر دولت چه میزان کار آمد بوده است.


وی مسئله اداره امور عمومی را مربوط به عموم افراد جامعه دانست و افزود: طبیعتاً باید با هر تعریفی از کارآمدی میزان رضایتمندی مردم مد نظر باشد.


زهیری افزود: در  موضوع کارآمدی به بعضی از شاخص‌ها باید توجه کرد و هر دولتی باید با زیست بوم و ارزش‌های حاکم بر خود، روش اداره حکومت خود را تعریف کند.


 


وی با برشمردن ویژگی‌های دولت‌های کارآمد، گفت: پاسخ‌گویی، شفافیت، مسئولیت‌پذیری، عدالت، کارآمدی، اجتماع، مشارکت و قانون‌مداری از جمله ویژگی های دولت کارامد است.


 


 عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه منظور از دولت، تمام نهادهای حکمرانی و نظام سیاسی است، افزود: سه حوزه بسیار مهم در اثرگذاری کارآمدی دولت‌ها سیاست، اقتصاد و فرهنگ است.


 


زهیری افزود: در حوزه سیاسی چند مسئله وجود دارد: اول اینکه رابطه بین اسلامیت و جمهوریت را خوب تعریف نکرده‌ایم؛ دوم این که در تبیین و تعریف قانون اساسی مشکلات ساختاری و کارکردی داریم، به گونه‌ای که نهادهای موازی کارکردها را تضعیف خواهد کرد و سومین مسئله نهادمندی سیاسی است که دچار چالش‌های بسیاری است؛ مسئله چهارم بی‌ثباتی سیاست‌گذاری در کشور است.


 


وی اظهار داشت: در حوزه اقتصاد مشکلاتی وجود دارد، از جمله وابستگی به نفت و یا تک محصولی که ضربه و زیان بسیاری به کشور وارد کرده است .


زهیری دومین مسئله در حوزه اقتصاد را بخش خصوصی دانست و افزود: بخش خصوصی باید بتواند مستقل از دولت بخش اقتصادی را فعال کند.


عضو هيئت علمي گروه جامعه و سياست گفت: سومین مشکل اجرا در اقتصاد است که ما در اجرا دچار ضعف هستیم دولت‌ها متاسفانه تصدی‌ر هستند نه تسهیل گر .


 


زهری نخبگان را عناصر فکری و تحلیل‌گر جامعه خواند و افزود: مهم‌ترین نقش نخبگان در کارامدی دولت‌ها، فرهنگ‌سازی و الگوسازی مدل‌های موفق دولت است

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 138545
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم